Bizler Kimiz

Sercan Çıkıntoğlu

cikintoglus@itu.edu.tr

Lisans ve yüksek lisansımı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yaptıktan
sonra aynı üniversitede doktora çalışmalarıma Prof. Dr. K. Yavuz
Ekşi’nin danışmanlığında astrofizik alanında devam etmekteyim. Tezimde
nötron yıldızlarına kütle aktarım olgusunu GRMHD simülasyonlarıyla
modellenmesi üstüne çalışmaktayım. İlgi alanlarım nötron yıldızları,
disk-manyetosfer etkileşimleri. Çalışmalarımın detayları için tıklayın.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

İ. Ceyhun Andaç

andac@itu.edu.tr

Lisansımı ve yüksek lisansımı İTÜ Fizik Müh. Bölümü’nde K. Yavuz Ekşi danışmanlığında aldım. Doktoramı yine aynı bölümde ve Fransa’da IPAG’da ortak bir program çerçevesinde yürütmekteyim. İTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, aynı zamanda Fransız Konsolosluğu tarafından kısmen fonlanıyorum. Doktoramın ortaklığı sebebiyle zaman zaman İstanbul’da zaman zaman Grenoble’da bulunuyorum. Çalışmalarım yüksek enerji astrofiziği, daha özel olarak pulsarlar; etraflarındaki magnetosferlerinde ve onların disklerle etkileşiminde meydana gelen parçacık ivmelenmeleri ve bunların modellenmesi üzerine. Yayınlarıma buradan ulaşabilir, hakkımda daha çok şey öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarım için tıklayın.

Gizem Şengör

sengor@fzu.cz

Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden 2011’de Lisans, 2013’de Metin Arık ile beş boyutlu Friedmann Le Maitre Robertson Walker metrikleri üzerine çalışmalarla Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldum. Doktora eğitimimi ABD New York Syracuse Üniversitesinde tez danışmanım Scott Watson ve Cristian Armendariz-Picon ile difeomorfizim simetrilerinin kozmolojık pertürbasyon teorisinde nasıl işlediği üzerine tamamladım. Doktoram sırasında 2017 güz döneminde Amsterdam Üniversitesinde bulundum. 2018 yaz döneminde mezun olduktan sonra bir dönem Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ de çeşitli okuma gruplarına, seminerlere ve doktora derslerine katıldım. 2019 da Çek Bilimler Akademisi Fizik Enstitüsü’ne bağlı CEICO grubunda bir Mobility projesi ile ilk doktora sonrası araştırmacı görevime başladım. Şu an aynı yerde Marie Curie IF programı ile SymAcc adlı projede de Sitter de kuantum alan teorisinin özellikleri üzerine, bu özelliklerin Holografi ve Kozmoloji açısından ne anlama geldiğini merak ederek çalışmakdayım.

Pazartesı Buluşmaları esnasında anlattıklarım için tıklayın.

Ali Arda Gençali

gencali@sabanciuniv.edu

Lisans eğitimimi İTÜ Fizik Müh. Bölümü’nde K. Yavuz Ekşi danışmanlığında tamamladım. Lisans tez çalışmamı yarı çapı ve kütlesi bilinen nötron yıldızlarının hal denklemlerini Monte Carlo metoduyla tayini üzerine yapmıştım. Yüksek lisans eğitimimi Sabancı Üniversitesi’nin fizik programında Ünal Ertan danışmanlığında gerçekleştirdim. Yüksek lisans tezimi dönen geçici radyo kaynaklarının uzun evrimlerinin kalıntı disk modeliyle incelenmesi üzerine gerçekleştirdim. Şu anda Sabancı Üniversitesinde Ünal Ertan danışmanlığında doktorama devam etmekteyim. Güncel olarak üzerinde çalıştığım konular ise genç nötron yıldızlarının fiziksel özellikleri (periyot, periyot türevi, X-ray ışıma gücü, v.b), tork değişimleri ve kalıntı disk modeliyle uzun evrimleri. Yayınlarıma bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarım için tıklayın.

Cem Eröncel

cem.eroncel@desy.de

Lisans derecemi İTÜ Elektrik Mühendisliği’nden aldıktan sonra, yüksek lisansımı Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde Prof. Dr. Teoman Turgut danışmanlığında tamamladım. Doktora çalışmalarımı ABD’deki Syracuse Üniversitesi’nde yaptım ve 2019 eylül ayından itibaren Almanya’daki DESY Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışıyorum.
Araştırma konularım, Kozmoloji ile Parçacık Fiziği’nin kesişiminde yer alıyor. Aktif olarak kütleçekim dalgaları, hafif karanlık madde adaylarının fenomenolojisi ve Holografik modellerde erken evren faz geçişleri üzerine kafa yormaktayım. Bunlara ek olarak doktora sırasında çalışmaya başladığım ve yakın gelecekte tekrar üzerinde düşünmek istediğim bir konu ise nötron yıldızlarının çekirdeklerinde olması muhtemel faz geçişleri ve bu yeni fazların gözlemler ile nasıl sınanabileceği.

Yayınlarımı buradaki bağlantıdan görebilir, çalışmalarım hakkında görüş veya sorularınız için bana e-posta aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarım için tıklayın.

Canan Yağmur Boynukara

 cyagmurb@gmail.com

Lisans eğitimimi 2014’te İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü’nde Selçuk Aktürk
danışmanlığında tamamladım. 2017 yılında Yüksek Lisans diplomamı yine Selçuk
Aktürk ile birlikte ‘Ultrafast and Nonelinear Optics’ Laboratuvarı’nda “Lazerlerle
Tarihi Eser Temizliği: Lazer – Yüzey Etkileşimlerinden Potansiyel Uygulamalara”
adlı projeyi bitirerek almaya hak kazandım. 2020 yılının Kasım ayından beri
Sapienza Universitesi (Sapienza Universita di Roma) Hızlandırıcı Fiziği
Bölümü’nde doktora eğitimime devam ediyorum. Aktif olarak çalışmalarımı
Montreal’de bulunan INRS (Institut national de la recherche scientifique) isimli
enstitüde “Malzeme Karakterizasyonu için Yeni Lazer Tabanlı Teşhisler” üzerine
yoğunlaştırmış bulunmaktayım. İlgi alanlarım temel olarak lazer fiziği, femtosaniye
ve nanosaniye lazerlerin malzeme yüzeyleri ile etkileşimleri, optik ve fotonik olarak
sıralanabilir.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarım için tıklayın.

İrem Topal

irem.topal@khas.edu.tr

Lisans ve yüksek lisansımı İTÜ Fizik Mühendisliği bölümünde, Doç. Dr. Cem Servantie danışmanlığında moleküler dinamik alanında çalışmalar yaparak tamamladım. Aynı bölümde başladığım doktora programında olasılık kuramı, yapay sinir ağları ve istatistiksel öğrenme üzerine dersler aldım. Aynı dönemde özel sektörde çalışarak, dinamik sistemlerden gelmeyen veri ile tanıştım ve o dünyanın problemlerinin çoğundan hoşlanmadım. 2019 güz döneminde, Dr. Deniz Eroğlu önderliğinde yürütülen bir araştırma projesine katıldım ve doktoramı Kadir Has Üniversitesi Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik programına taşıdım. Nodds Lab bünyesinde karmaşık sistemler, ağ dinamiği ve yapay öğrenme alanlarında çalışmalarıma devam ediyorum. İstatistiksel fizik temelli yaklaşımlarla derin öğrenmeyi araştıran çalışmaları takip ediyorum.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

A. Mert Bozkurt

mertbozkurt@sabanciuniv.edu

 Lisans derecemi Sabancı Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde aldım, aynı üniversitenin Fizik yandal programını da Prof. İnanç Adagideli danışmanlığında bitirdim. Yüksek lisansımı Bonn Üniversitesi’nde Prof. Johann Kroha danışmanlığında tamamladım. Şu anda Sabancı Üniversitesi’nde Prof. İnanç Adagideli danışmanlığında yaptığım fizik doktorasına devam etmekteyim. Çalışma konularım, spintronik sistemlerde kuantum termodinamiksel uygulamalar, topolojik yalıtkanlar ve süperiletkenlerde taşınım ve yoğun madde sistemlerinde Majorana fiziği. Yayınlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Serkan Sırt

serkansirt@gmail.com

Lisansımı İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nde bitirdim. Yüksek lisansımı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Afif Sıddıki danışmanlığında tamamladım. Yüksek lisansım düşük sıcaklıkta elektron iletimi üzerineydi. Şu anda Gebze Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım ve doktora eğitimime de aynı bölümde devam etmekteyim. Buradaki çalışmalarım mikromanyetizma ve yoğunluk fonksiyonel teorisi üzerinedir. Yayınlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma burdan ulaşabilirsiniz.

Taygun Bulmuş

taygun.bulmus@msgsu.edu.tr

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fizik Mühendisliği bölümünden 2012 yılında mezun olduktan sonra master çalışmalarımı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladım. Ardından MSGSÜ Fizik bölümünde süpernova nötrinolarının çeşni evrimleri üzerine Prof. Dr. Yamaç Pehlivan ile doktora çalışmalarıma devam ediyorum. Kütleli nötrinoların olağan dışı etkileşimleri, steril nötrinolar ve süpernovada nükleosentez konuları başlıca çalışma alanlarım. Aynı zamanda MSGSÜ Fizik bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Mehmet Kemal Gümüş

kemal.gumus@metu.edu.tr

Lisansımı 2011’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nde tamamladım. Yüksek lisans tez çalışmamı yine aynı bölümde, Müge Boz’un danışmanlığında ve Namık Kemal Pak’ın rehberliğinde, Kuantum Ayar Alanlarının Kuantizasyonu üzerine çalışarak 2015 tamamladım. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nde başladığım doktoramı yarıda bırakmak zorunda kaldım. Tekrar 2020’de ODTÜ’de doktoraya başladım. İlgi alanlarım: Klasik ve kuantum alan kuramları, Kütle çekim kuramları… Çalışmalarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

H. Özgür Çıldıroğlu

cildiroglu@ankara.edu.tr

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra Doktora Çalışmalarımı yapmak üzere Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’ne geçtim. Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Başlıca araştırma alanlarım olan Kuantum Fiziğinin Temellendirilmesi, Dolanık Kuantum Sistemleri, Geometrik ve Topolojik Fazlar üzerine yaptığım çalışmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Mehmet Helva

mehmet.helva@msgsu.edu.tr

2011 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik bölümünü bitirdim. Master çalışmamı karadelik entropisi konusunda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Prof. Dr. Cemsinan Deliduman danışmanlığında tamamladım. Şu anda aynı üniversitede hem araştırma görevlisi olarak çalışmakta hem de doktora çalışmalarıma devam etmekteyim. Şu an ki çalışma konum, taşınım özelliklerinin farklı madde kompozisyonları için yoğun ortamlarda (özellikle Nötron yıldızları) nasıl değiştiği ve bu sayede niteliksel olarak Nötron yıldızlarının iç yapılarının anlaşılması. 

Seyyare Aksu

seyyareaksu@gmail.com

Lisans eğitimimi 2011 senesinde İstanbul Üniversitesi fizik bölümünde
tamamladıktan sonra yüksek lisans çalışmalarıma İstanbul Üniversitesi
Katıhal fiziği anabilim dalında Afif Sıddıki danışmanlığında 2014
senesinde tamamladım. Sonrasında doktora çalışmalarıma MSGSÜ fizik
bölümünde başladım. Çalışmalarımı ve ilgi alanlarımı kuantum çok
parçacık fiziği temelinde aşırı soğuk atomik gazlar oluşturmaktadır. Daha
temelde odaklandığım çalışma konum ise yapay manyetik alan etkisinde
farklı yüklü bozonik üstün akışkan karışımlarının özelliklerini farklı bakış
açılarında incelemektir. Doktora çalışmalarıma Nader Ghazanfari
(MSGSÜ) ve A. Levent Subaşı (İTÜ) danışmanlıklarında MSGSÜ fizik
bölümünde 2020 senesinde tamamladım.
Yayınlarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Doktora sonrası araştırmalarıma aşırı soğuk bozonik üstün akışkanlar
sistemleri odağında devam etmeyi planlamaktayım.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Onur Pusuluk

onur.pusuluk@gmail.com

Akademik hayatıma İstanbul Teknik Üniversitesi’de Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Fizik Bölümleri arasında çap yaparak başladım. Lisans tezi çalışmalarım fizik ve biyolojinin kesişiminde, sırasıyla nöro-immunolojik etkileşimler ve genetik kodun evrimi üzerineydi. Doktoramı aynı üniversitede, aynı zamanda araştırma görevlisi olarak da çalıştığım Fizik Bölümünde tamamladım. Tez çalışmamda biyokimyasal moleküllerde hidrojen bağları aracılığıyla kurulan kuantum ilintileri ve bu ilintilerin enzim katalizindeki rolünü inceledim. Bu çalışmanın bir parçası olarak doktoramın bir yılını Oxford Üniversitesi’nde the Frontiers of Quantum Physics grubunda recognised student olarak geçirdim. Şu an akademik hayatıma Koç Üniversitesi’nde Quantum Enabling System Technologies Team grubunun bir üyesi olarak devam ediyorum. Doktora sonrası araştırmalarım kuantum biyoloji, kuantum enformasyon ve kuantum termodinamik konularının kesişimine odaklanıyor. Kuantum kimya, yapay sinir ağları ve tensör ağları gibi hesapsal yöntemlerden de yararlanarak, biyomoleküler ilintilerin enformatik ve termodinamik kaynak değeri üzerine aktif bir proje yürütüyorum.

Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Utku Zorba

zorba@itu.edu.tr

Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olduktan sonra İTÜ 
Fizik Mühendisliği bölümünde yüksek lisansımı Kozmolojik 
Pertürbasyonlar ve Sach-Wolfe Effect üzerine Prof. Dr. Neşe Özdemir 
danışmanlığında tamamladım. Ardından yine aynı bölümde doktora 
çalışmalarına başlayarak, göreli olmayan teoriler, süpersimetri, 
kozmoloji ve 3 boyutlu kütle çekim kuramları üzerine çalışmalar 
yaptım. Aralık 2019- Mart 2020 tarihleri arasında TÜBİTAK Doktora 
Sırası Yurt dışı Bursu ile Hollanda’nın Gröningen şehrinde bulunan Van 
Swinderen Institute for Particle Physics and Gravity kurumunda Prof. 
Dr. Eric Bergshoeff danışmanlığında göreli olmayan sicim kuramları 
üzerine çalışmalara başladım.

Çalışmalarımın detaylarına buradan, Pazartesi Buluşmaları esnasında anlattıklarıma ise buradan ulaşabilirsiniz.

%d bloggers like this: